Image

Kalite ve güvenin adresi ERÇEL YAPI ile Deprem Testi

Deprem Testi

T.S. 10465/1982 - Ts EN 12504 - 1/2002 Ts EN 12390 - 3/2002 Standartlarına göre bina analizi için aşağıdaki cihazlar ve işlemler uygulanmaktadır.
 
Donatı tespiti: Ferroscan cihazı sayesinde,binanızdaki donatının çapları ve ara mesafeleri,etriye aralıkları,paspayı değerleri varsa beton içindeki işçilik hatalarından dolayı oluşan boşluklar tespit edilir.
   
  Donatı dedektörü: Binanın uygun görülen yerlerinden karot numunesi almadan önce, mevcut donatıyı kesmemek için, donatıların yerlerinin tespit edilip, karot alınacak yerin hassas bir şekilde tayin edilmesi için kullanılır.
   
  Karot alımı: Karot kesme makineleri sayesinde binanızın beton kalitesini tayin etmek amacıyla, standartlara uygun şekilde, numune alma işlemidir. Alınan numunelerden dolayı betonda oluşacak boşluklara yüksek mukavemetli kendinden genleşen özel bileşimli harç ile doldurulur.
   
  Schmidt Çekici: Standartlara göre yapının gerekli yerlerinden Schmidt çekici okumaları yapılır.Okuma sonuç değerleri, yapının bütünü hakkında değerlendirme yapılması için kullanılır.
   
  Basınç Dayanım tayini ve Raporlama: Laboratuvara getirilen karot numuneleri, itinayla standartlara göre özel makinelerde kesilip, başlıklanır. Gerekli görülen kür şartları tamamlandığında basınç deneylerine tabi tutulur. Deneyler TURKAK tarafından kalibre edilmiş bilgisayarlı en son teknolojiyle donatılmış presler ile yapılıp, açıklamaları ve mukavemet sonuçları bilgisayar tarafından raporlanır.
   
  Değerlendirme: Yapılan ölçümler sonucu bulunan değerler, uzman mühendis kadromuz tarafından değerlendirir. Binanın mevcut projesi varsa, proje ile uygulamanın kontrolü yapılır. Gözlem ve önerileri içeren resmi rapor halinde sunulur.
 
Vatandaşlarımızın talebi sonucunda , yetkili arkadaşımız bina hakkında projesinin olup olmadığı, konut veya işyeri mi, konut ise toplam daire ve dükkan sayısı, binanın kat adedi, oturum alanı, toplam inşaat alanı, binanın yaşı ve açık adresi gibi bilgileri alarak, randevu verir.

Binaların bodrum katları, zemin kat, ve mümkünse diğer katlarından yukarıda yazılı cihazlarla bina hakkında yeterli bilgi elde edilecek sayıda test yapılır.

Bodrum, zemin ve diğer kat taşıyıcılarında aletsel ölçümler tamamlandıktan sonra binanın geneli incelenerek; taşıyıcı sistemlerde depremden dolayı hasar meydana gelip gelmediği ve binada herhangi bir olumsuzluğun olup olmadığı yerinde fotoğraflarla tespit edilir. Bütün bu aletsel ölçümler ve kontroller neticesinde elde edilen veriler, laboratuvarımızda değerlendirilerek rapor haline getirilir.

 
İçinde yaşadığınız veya, yeni satın almayı düşündüğünüz bir dairenin depreme dayanıklılığı konusunda kesin bir bilgiye sahip misiniz?
Olası bir depremde binanıza güvenebilir misiniz?

İçinde yaşadığınız binanızın ne kadar güvenli olduğu konusunda, teknik ve kesin bir bilgiye sahip olmanın tek yolu binanızın "Deprem Testi" dir.

Bu testin amacı olası bir Marmara depreminde, içinde yaşayarak canınızı ve malınızı emanet ettiğiniz binanızın, sizi ne kadar koruyabileceği konusunda net ve bilimsel bir fikir sahibi olabilmektir. Bu yolda hedefimiz, halkımızı yaşadığı binası hakkında teknik olarak bilinçlendirip, önceki depremlerde yaşadığımız acı tecrübelerden ders alarak, olası bir depremde can ve mal kaybımızı en aza indirmektir.

Diğer Hizmetlerimiz


KENTSEL DANIŞMANLIK OFİSİ

KONUSUNDA UZMAN TÜRKİYE GENELİNDE İLK VE TEK 18 DALDA PROFESYONEL KENTSEL   DANIŞMANLIK HİZMETİ VEREN KURUMSAL BİR FİRMAYIZ